Безкоштовна доставка від 700 ₴
Kredens Support
28 грудня

Готуємо смачну каву вдома: простий спосіб заварювання в горнятку

Заварювання кави безпосередньо в чашці – простий, але ефективний спосіб отримати смачний напій. Цей метод також використовують професіонали для дегустації кави (капінг). Ось простий рецепт:

Що вам знадобиться:

  • Кава середнього помелу.
  • Горнятко.
  • Гаряча вода.

Пропорції:

Для збалансованого смаку рекомендується використовувати 6 г кави на 100 мл води.

Процес заварювання:

  1. Нагрійте воду до температури 92-94°C. Для цього достатньо після закипання води відкрити кришку на 2-3 хвилини, щоб вона трохи охолола.
  2. Насипте в горнятко необхідну кількість меленої кави.
  3. Залийте каву водою, щоб всі частинки кави одразу змочилися та почався процес екстракції.
  4. Зачекайте 3-4 хвилини, щоб кава заварилася.
  5. Перемішайте напій, щоб частинки кави опустилися на дно.
  6. Насолоджуйтесь готовою кавою!

Яку каву обрати для заварювання в горнятку?

Для цього способу підійде як кава, обсмажена під еспресо (наприклад, Фірмовий бленд арабіки, Гватемала Органічна (*тут дати посилання на ці т товари, якщо є така можливість)), так і кава, обсмажена під фільтр (наприклад, Нікарагуа Лос Пінос).

Вміст кофеїну та рекомендації щодо споживання:

Кава, заварена в горнятку, містить значну кількість кофеїну, яка збільшується з кожною хвилиною контакту кави з водою. Рекомендована норма споживання – до двох горняток на день. Для пом'якшення смаку можна додати молоко або вершки (це не зменшить вміст кофеїну).

Пiдпишiться на нашi новини

Не пропустiть жодної знижки чи новинки! Пiдпишiться на нашу розсилку та будьте в курсi всiх подiй Kredens Cafe.
Залишайте свою електронну адресу та отримуйте лише найкраще для справжнiх кавоманiв!