Готуємо каву вдома: гейзерна кавоварка (Мока)
Гейзерна кавоварка (Мока) – це простий та ефективний спосіб приготування кави, що базується на принципі екстракції під тиском пари. Гаряча вода, піднімаючись під тиском пари через шар меленої кави, насичується її смаком та ароматом. Гейзерна кавоварка компактна, легка у використанні та дозволяє отримати каву без осаду.
Що потрібно для приготування кави в гейзерній кавоварці?
- Гейзерна кавоварка (Мока).
- Гаряча вода.
- Кава (помел трохи грубший, ніж для еспресо).
- Плита або пальник.
Покрокова інструкція приготування:
- Налийте гарячу воду в нижній резервуар: Заливання вже гарячої води прискорить процес приготування та зменшить час контакту кави з гарячою водою, що сприяє меншій гіркоті в готовому напої. Рівень води не повинен перевищувати запобіжний клапан.
- Засипте каву в портафільтр (сито): Заповніть портафільтр меленою кавою до повна, але не пресуйте її. Пресування може призвести до гіркого смаку та вплинути на тиск приготування, що може спричинити спрацювання клапана вивільнення пари до завершення процесу.
- Зберіть кавоварку та поставте на вогонь: Закрутіть верхню частину кавоварки та поставте її на плиту або пальник на середній вогонь.
- Слідкуйте за процесом екстракції: За кілька хвилин вода в нижньому резервуарі закипить та підніметься у верхній резервуар, проходячи через каву в портафільтрі. Уважно слідкуйте за процесом та зніміть кавоварку з вогню, як тільки кава перестане виливатися у верхній резервуар. Це важливо, щоб уникнути перегрівання та гіркоти.
Характеристики кави з гейзерної кавоварки:
Кава, приготована в гейзерній кавоварці, має щільну текстуру, насичений смак з характерною гірчинкою та пінку (крема). Цей спосіб приготування є одним з найближчих до приготування кави в еспресо-машині. Кава з гейзерної кавоварки добре поєднується з молоком, тому її часто використовують для приготування кавових напоїв з молоком в домашніх умовах.
Яку каву обрати для гейзерної кавоварки?
Для приготування в гейзерній кавоварці рекомендується використовувати каву, обсмажену під еспресо. З лінійки KREDENS добре підійде "Кава для дому", оскільки її обсмажування трохи слабше, що зменшить гіркоту в готовому напої.
Вміст кофеїну та рекомендації щодо споживання:
Вміст кофеїну в каві, приготованій в гейзерній кавоварці, менший, ніж у каві, завареній у горнятку, але трохи більший, ніж в еспресо. Рекомендована норма споживання – 2-3 порції на день. Важливо пам'ятати, що порція кави з гейзерної кавоварки – це не вся приготована кава, а лише 30-40 мл. Якщо ви хочете випити більше кави, але турбуєтеся про вплив кофеїну, рекомендуємо придбати каву без кофеїну.
Вас можуть зацікавити ці товари

Ethiopia Aricha Mulecha 250г
Смак: ігристе, мангове пюре, йогурт.
- 250г

Кава для чашки/джезви (Brazil Mogiana + Rwanda Mabanza) 250 г
Смак: горіхи, молочний шоколад, легка фруктовість.
- 250 г

Ethiopia Yirgacheffe 250г
Смак: барбарис, бергамот, малина, ваніль.
- 250г

Кава Rwanda Mabanza Bourbon 250г
Смак: черешня, слива, печене яблуко.
- 250г

Magura blend 400 г
Весь прибуток з продажу цієї кави буде перерахований на підтримку 47-ї ОМБр “Маґура”.
Смак: шоколад, кісточкові фрукти, ягоди.
- 400 г

Пуровер V60-02 пластик Juice Collection полуничний
- полуничний

Кава для альтернативи (Honduras Cascaritas) 250г
Смак: кісточкові фрукти, цитрусові, вино, квітковий аромат.
- 250г
Пiдпишiться на нашi новини
Не пропустiть жодної знижки чи новинки! Пiдпишiться на нашу розсилку та будьте в курсi всiх подiй Kredens Cafe.
Залишайте свою електронну адресу та отримуйте лише найкраще для справжнiх кавоманiв!