Кава, що заварена в чашці, також може бути дуже смачною. Саме цей спосіб приготування є професійним способом дегустації кавового зерна, яким користуються експерти у всьому світі (Капінг). Ловіть рецепт чи не найпростішого методу
приготування кави. Що потрібно? - Кава середнього помолу - Горнятко - Гаряча вода
Щоб кава вийшла збалансованою, беремо 6 г кави на 100 мл води. Каву заливаємо гарячою водою (92-94°C) агресивно, аби в процесі вливання всі частинки змокли та почали екстракцію. Чекаємо 3-4 хв, аби кава запарилась. Перемішуємо, аби частинки опустилися на дно горнятка, та насолоджуємось! Примітка: Щоб отримати правильну температуру води - достатньо після її закипання відкрити кришку на 2-3 хв, щоб вода почала охолоджуватись. Яку каву обрати? Добре підійде як кава обсмажена під еспресо (напр. Фірмовий бленд арабіки, Гватемала Органічна), так і кава обсмажена під фільтр (напр. Нікарагуа Лос Пінос)
Рівень кофеїну? Кількість кофеїну в приготовленому напої досить чималий, і з кожним разом збільшується якщо кавове зерно знаходиться в напої, адже рівень кофеїну в напої залежить від часу контакту кавового зерна з водою. З кожною хвилиною кофеїн розчинається в напій. Норма порцій кави запареної в горнятку до 2ох горняток в день. Радимо вливати в напій молоко або вершки для м'якшого смаку (к-сть кофеїну не зменшується)
Comments