top of page
Фото автораVolodymyr

Готуємо каву в крапельній кавоварці. Рецепт фільтр-кави

Оновлено: 5 лип. 2023 р.


Про фільтр-каву

Фільтр-кава (або фільтр-американо) готується за допомогою фільтр-кавоварки, де через шар змеленої кави засипаної у фільтр, проходить гаряча вода. На виході отримуємо чорну класичну каву, великого обʼєму. Її готують або за допомогою автоматизованих фільтр-кавоварок (так званий метод батч-брю), або вручну за допомогою ручних девайсів, таких як Chemex, Hario V60 чи інші (так званий метод хенд брю) Напій на виході має меншу концентрацію кофеїну, але більшу його кількість, що дозволяє пити каву в більших обʼємах🤔 Це означає, що в склянці фільтр-кави кофеїну буде більше ніж в еспресо, але за рахунок обʼєму та меншої концентрації, випити можна значно більшу порцію🤯

 

Готуємо фільтр-каву

в крапельній-кавоварці


Що вам знадобиться:

  • Кавоварка

  • Паперовий фільтр (якщо цього вимагає кавовомашина)

  • Кава

  • Вода

Найкраще співвідношення кави до води це 6-7 г (одна повна столова ложка з гіркою) зерна на 100 мл води.


Крок 1 Влийте необхідну кількість води. Воду краще використовувати холодну, фільтровану. Зважайте на позначки рівня в кавоварці


Крок 2 Засипте каву в резервуар для неї. Використовуйте каву середнього помолу, що нагадує грубу морську сіль. Якщо помол буде надто дрібний, кава на виході буде мати характерний гіркий смак. Якщо загрубий - напій буде більш кисліший. Змелена кава, яка продається в масмаркеті, здебільшого має дрібніший помол ніж потрібно для фільтр-кавоварки


Деякі кавоварки вимагають використання паперових фільтрів


Крок 3 Почніть заварювати. Якщо у вас є можливість вплинути на температуру води, яка буде проходити крізь шар кави - використовуйте не кипʼяток, а температуру 80-92°С. Це позбавить напій горілості в післясмаку


Крок 4 Найкраще випити каву протягом 10-20 хв після приготування. З охолодженням кава буде змінювати смак на лайтовіший та кисліший. Подовжити термін кави можна, поставивши її зберігатися у теплі. В кавʼярнях для цього використовуються спеціальні поверхні, які зберігають каву в стабільній температурі. Але вважайте, що чим довше кава зберігається, тим характернішою в смаку буде терпкість


 



41 перегляд0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі

Comments


bottom of page